reklama

Hrejivé zimné polievky – ľahké, rýchle a hlavne chutné

Máloktoré jedlo dokáže tak potešiť uzimené telo i dušu ako teplá voňavá polievka. Niekto rád kuraciu, iný fazuľovú s údeným kolenom, aj priaznivcov kapustnice by sme narátali nemálo. Tieto tradičné polievky sú však v dnešnej uponáhľanej dobe náročné na to, čoho je stále akosi menej - na čas. Krémovú zeleninovú polievku, ktoré zahreje na tele i na duši možno však vykúzliť aj v priebehu polhodinky a to vám ešte počas varenia či pečenia ostane čas mrknúť, čo nové pribudlo na 3w.blog.sme...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Množstvo zeleniny je uvedené pre dve hladné osoby. Ak si chcete zachovať svoju telesnú hmotnosť, vyberte z chladničky nízkotučné mlieko, v prípade túžby po oblejších krivkách neváhajte siahnuť po sladkej smotane (12% tuku) prípadne aj po smotane na šľahanie (33% tuku). V záverečnej fáze prípravy polievok môžete použiť ručný ponorný mixér alebo klasický stolný mixér s uzatvárateľnou nádobou. K uvarenej či upečenej zelenine pridajte toľko mlieka (smotany), aby vznikla príjemne hustá krémová polievka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mrkvová poievka

2 šálky očistenej mrkvy nakrájanej na hrubšie kolieska, mlieko alebo smotana, gin

Mrkvu uvaríme vo vode do mäkka. Scedíme a ešte horúcu ju zmixujeme s mliekom alebo smotanou. Ochutíme ginom, ozdobíme lístkom bazalky a podávame.

Cviklová polievka

2 šálky ošúpanej cvikly nakrájanej na väčšie kocky, mlieko alebo smotana, chren

Cviklu uvaríme vo vode do mäkka. Scedíme a ešte horúcu ju zmixujeme s mliekom alebo smotanou. Ochutíme chrenom, ozdobíme lyžicou vyšľahaného mlieka a podávame.

Tekvicová polievka

500g tekvice na pečenie (oranžovej farby, dostupná momentálne aj na trhu), mlieko, karí korenie, Tandoori pasta

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Celý kus tekvice aj so šupkou pečieme v rúre asi pol hodiny. Upečená tekvica by mala byť mäkká na vpich. Po vychladnutí odstránime šupku a dužinu zmixujeme s mliekom. Ochutíme karí korením, „pikantnosti odolnejší“ môžu ešte pridať Tandoori pastu a pochutnávať si...

Gabriela Sabolová

Gabriela Sabolová

Bloger 
  • Počet článkov:  74
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ponúkam pomoc pri hľadaní vlastného stravovacieho štýlu, ktorý vyrieši nielen vaše zdravotné problémy, ale umožní vám aj žiť vaše sny:-)http://www.dietologicka.eu Zoznam autorových rubrík:  Úvahy o jedleNedajte sa oklamaťPríbehyRecepty

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu